برداشتن خال
برداشتن خال بر اساس نوع آن انجام می شود. خال یک ضایعه پوستی است که به شکل نقاط تیره رنگ در اندازه و شکل های متفاوت روی پوست ایجاد می شود. خال های خوش خیم خطری برای پوست ندارند. برداشتن این نوع خال ها برای زیبایی انجام می شود. برداشتن خال با هدف درمان و هم زیبایی صورت می گیرد. معمولا خال ها روی پوست دست و نقاط مختلف صورت ایجاد می شوند. اکثر آنها خطر جدی ندارند، ولی در شرایط حاد، علامتی برای شروع بیماری سرطان پوست هستند.
برداشتن خال با جراحی یک از روش های رفع خال است. در این روش، به پوست مواد بی حسی زده می شود که در نتیجه بیمار دردی را احساس نمی کند. سپس خال با چاقوی جراحی بر داشته می شود. جراحی برشی و خارج کردن کامل تراشه ای برای برطرف کردن انواع خال به کار برده می شود.
خال برداری هر یک از انواع خال ها شیوه متفاوتی دارد. بعضی خال ها ریشه عمیق در پوست ندارند. این گونه خال ها به روش فریز کردن برطرف می شوند. در فریز کردن خال، ممکن است یک زخم کوچک ایجاد شود. هر خالی را نمی توان برداشت، ولی اگر تغییر رنگ داده و یا ترشح خونی داشته باشد، باید برداشته شود.
برداشتن خال
مراقبت های قبل و بعد از عمل کدامند؟
برداشتن خال از نوع اکتسابی با برداشتن خال های نوع مادرزادی فرق می کند. خال های اکتسابی بیشتر به علت در معرض بودن اشعه خورشید ایجاد می شوند ولی خال های مادرزادی از بدو تولد به وجود می آیند. برداشتن خال اگر به روش جراحی انجام شود، باید ۴۸ ساعت پانسمان روی ناحیه زخم بماند.
خال برداری مراقبت های ویژه ای قبل و بعد از عمل نیاز دارد. خال های گوشتی به رنگ قهوه ای هستند و به شکل یک برآمدگی روی پوست ایجاد می شوند. خال های گوشتی، اندازه گوناگونی داشته و یکی از متداول ترین انواع خال هستند. قبل از خال برداشتن باید ماده بی حس کننده زده شود.
قبل از برداشتن هر نوع خالی با پزشک متخصص مشورت نمایید. بعد از برداشتن خال ها، دو روز نباید قسمتی که خال برداشته شده را، بشویید. ۴۸ ساعت بعد از خال برداری، استفاده از هر گونه لوازم آرایش را فراموش کنید. استفاده از انواع کرم لایه بردار بعد از برداشتن خال توصیه نمی شود. بعد از برداشتن خال، در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
خال برداری
مناسب ترین روش برداشتن خال ها چیست؟
خال برداری خال های کوچک با لیزر انجام می شود. پس از لیزر درمانی، ممکن است در ناحیه مورد نظر زخم ایجاد شود، ولی این زخم ها بعد دو هفته برطرف می شوند. بعضی از خال ها بسیار تیره رنگ هستند که برای درمان آنها نباید از لیزر استفاده شود.
این نوع خال ها با استفاده از دستگاه RF برطرف می شوند. خال برداری با هدف زیبایی پوست هم با لیزر انجام می شود. کارآمدترین درمان خال های برآمده، روش جراحی تراشه ای است. برخی از خال ها سطح صافی دارند که بهترین روش برای درمان آن، جراحی برشی است.
سئوالات متداول درباره رفع خال
شاید این سئوال در ذهن تان باشد که آیا برداشتن خال ها محدودیت سنی دارد یا نه؟ در پاسخ باید گفت برداشتن خال هیچ محدودیت سنی ندارد. ولی بهتر است وقتی سن رشد به پایان رسید، این کار انجام شود. آیا می دانید خال های گوشتی را چگونه برمی دارند؟ انواع خال گوشتی مانند خال های گوشتی مادرزادی و خال های دیسپلازی با کرایوتراپی برداشته می شوند.
تراشیدن، بیوپسی پانچ یا عمل جراحی از روش های مناسب برداشتن اینگونه خال ها هستند. لیزر درمانی و فریز کردن راههای مناسبی برای رفع خال های گوشتی نیستند. موثرترین روش برداشتن خالگوشتی، انواع جراحی است. آیا می دانید روش بیوپسی پانچ چیست؟ خال های کوچک روی پوست با روش بیوپسی پانچ برداشته می شوند. در بیوپسی پانچ، از دستگاه مخصوص خال برداری استفاده می شود. بیوپسی پانچ جهت تشخیص و نمونه برداری از خال هم بکار می رود.